Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان، نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل در نزدیکی شهر پریپیات در شمال اوکراین واقع شده است. انفجار رآکتور شماره چهار این نیروگاه در سال ۱۹۸۶ میلادی (مطابق با ۱۳۶۵ هجری شمسی) باعث شد که تمامی اهالی این شهر محل زندگی خود را ترک کنند.

در زمان وقوع این فاجعه، کشور اوکراین یکی از اقمار اتحاد جماهیر شوروی به حساب می‌آمد و نیروگاه اتمی چرنوبیل بزرگترین تاسیسات هسته‌ای شوروی سابق بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آتش سوزی رآکتور شماره چهار نیروگاه چرنوبیل منجر به دو انفجار پی در پی و پخش مواد رادیواکتیو در شهر پریپیات شد.

پس از انتشار مواد رادیواکتیو، بارش باران باعث شد تا بخش‌های گسترده‌ای از قاره اروپا به مواد رادیواکتیو آلوده شود.

گفته می‌شود حادثه نیروگاه چرنوبیل نزدیک به چهارصد برابر قوی‌تر از بمب اتمی بود که آمریکا در جریان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ میلادی در هیروشیما منفجر کرد.

به غیر از اوکراین کشور‌های بلاروس، روسیه، فنلاند، سوئد، نروژ، لهستان و انگلیس از فاجعه نیروگاه چرنوبیل متحمل خسارت شدند. بر طبق آماری که منتشر شد نزدیک به پنج میلیون نفر از این حادثه آسیب دیدند. پس از گذشت سه دهه از وقوع فاجعه چرنوبیل هنوز نوزادانی با نقص عضو و جهش‌های ژنتیکی به دنیا می‌آیند. آمار تصاعدی بیماری‌هایی مثل سرطان بر اثر تشعشعات اتمی و پرتوهای رادیواکتیو، نشان دهنده آثار مخرب این حادثه بر روی مردم است.

انفجار نیروگاه اتمی چرنوبیل بدترین نوع حادثه اتمی در یک نیروگاه غیرنظامی بوده است.

بازگشت زندگی به چرنوبیل

گفته می‌شود بیست هزار سال طول می‌کشد تا تشعشعات اتمی از نیروگاه چرنوبیل پاک شود تا شهر پریپیات قابل سکونت شود، اما طبیعت در طول سال‌هایی که از این فاجعه می‌گذرد توانسته است خود را در این نیروگاه مخروبه بازسازی کند.

گیاهان به سرعت توانستند در خرابه‌های نیروگاه چرنوبیل رشد کنند همچنین حیوانات درنده‌ای مثل گرگ به اطراف این نیروگاه آمده‌اند. دانشمندان در طی بیست سال گذشته، جمعیت‌هایی از حیوانات را در اطراف چرنوبیل ثبت کرده‌اند که در طبیعت دست نخورده قاره اروپا وجود دارند. دیدن گوزن‌ها در شهر پریپیات عادی شده است.

آمدن شکارچیانی مثل گرگ‌ها به این شهر بسیار غافلگیرکننده است، چون آمدن گرگ‌ها بدین معنا است که جنگل احیاء شده است و سایر حیواناتی که غذای گرگ‌ها به حساب می‌آیند در جنگل وجود دارند. اکنون تعداد گرگ‌ها در شهر پریپیات، هفت برابر بیشتر از بیرون این شهر است.

تشعشعاتی که انسان‌ها را از چرنوبیل بیرون کرد باعث شد تا حیات وحش در پریپیات احیاء شود و هم اکنون هیچ انسانی نمی‌تواند بدون خطر مرگ برای مدتی در نزدیکی چرنوبیل بماند.

بازسازی طبیعت پس از انتشار مواد رادیواکتیو نشان دهنده قدرت خارق‌العاده طبیعت در احیای خود است.

در ادامه بخش‌های از مستند سیاره ما را که به نیروگاه چرنوبیل اختصاص دارد، مشاهده می‌کنید.

بیشتر بخوانید

فیلمی نادر از رآکتور شماره ۴ نیروگاه چرنوبیل

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   انتهای پیام/  

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فاجعه چرنوبیل حیات وحش محیط زیست نیروگاه چرنوبیل مواد رادیواکتیو شهر پریپیات گرگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۰۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزیابی میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه در سازمان تنظیم مقررات

به گزارش خبرنگار مهر، امیر لاجورودی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در شبکه اجتماعی ویراستی در خصوص ارزیابی میزان استاندارد تشعشعی تلفن همراه گفت: برای گوشی‌های وارداتی و تولید داخل، ارزیابی میزان SAR یا استاندارد تشعشعی گوشی تلفن همراه توسط آزمایشگاه‌های مورد تأیید سازمان تنظیم مقررات انجام می‌شود.

کد خبر 6097763 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • ضرورت احیای هنر نمدمالی در بام ایران برای تبدیل آن به کالای صادرات محور
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • ارزیابی میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه در سازمان تنظیم مقررات
  • بزرگترین حسرت در سیرجان سهم ستاره اسپانیایی (عکس)
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری | تصاویر
  • قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس
  • مصرف این نوع قارچ‌ها باعث از کار افتادن کبد می شود
  • آمده‌ایم که بمانیم!
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید
  • راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت سرانجام فاش شد